Nu op de radio: Archipel bij nacht

Inzameling papier blauwe container start op zaterdag 1 oktober

Foto

Op zaterdag 1 oktober 2011 start de inzameling van oud papier met behulp van de blauwe papiercontainer. Op www.middelharnis.nl > snel naar > papierinzameling is terug te vinden op welke zaterdag van de maand in welke wijk de blauwe papiercontainer wordt opgehaald. 

Het papier wordt opgehaald met een kraakperswagen. De diverse inzamelende instanties, zoals kerken en verenigingen, leveren vrijwilligers die als beladers achter deze wagens lopen. In september 2011 krijgen al deze vrijwilligers een veiligheidscursus. Tijdens de cursus komen zowel theorie als praktijk aan de orde. Bij het halen van een voldoende worden de beladerspas en diverse persoonlijke veiligheidsmiddelen zoals veiligheidschoenen, veiligheidshesjes en veiligheidshandschoenen uitgereikt.

Waardering voor vrijwilligers
Wethouder Wieringa was op zaterdag 10 september 2011 aanwezig bij de cursus. Hij sprak zijn waardering uit voor de inzet van de vrijwilligers bij de inzameling van oud papier. En benadrukte dat de samenleving niet zonder vrijwilligers kan functioneren.

Bezorgen blauwe minicontainer
Als gevolg van de weersomstandigheden heeft de bezorging van de blauwe papiercontainer in het begin wat vertraging opgelopen. Hierbij het uitzetschema voor de komende anderhalve week:

dag

datum

kern

oud papier wijk

donderdag

22-sep-11

Middelharnis

9 en 10

vrijdag

23-sep-11

Middelharnis

10

maandag

26-sep-11

Middelharnis

11

dinsdag

27-sep-11

Middelharnis

11 en 12

woensdag

28-sep-11

Middelharnis

12

donderdag

29-sep-11

Middelharnis

13

vrijdag

30-sep-11

Middelharnis

13 en 14

Meer informatie
Als u vragen of opmerkingen heeft over de blauwe papiercontainer of over het legen van de container dan kunt u elke werkdag tussen 8:30 en 10:30 uur contact opnemen met het ISGO, afdeling reiniging bereikbaar op 0187-487711. U kunt ook een e-mail sturen naar reiniging@isgo.nl. Op www.middelharnis.nl is meer informatie te vinden.