Nu op de radio: Archipel in de ochtend

Inzet gemeentepersoneel spekt kas vrijwilligersorganisaties

De gemeente Goedereede organiseerde op zaterdag 14 maart 2009 voor het eerst de 'Make A Difference Day' (MADD). Op deze dag werden de vrijwilligers die hele jaar belangeloos in touw zijn in de gemeente, in het zonnetje gezet.

Tijdens de dag waren tientallen raadsleden, collegeleden en medewerkers van de gemeente belangeloos aan het werk om iets terug te doen voor de vrijwilligers die zich het hele jaar belangeloos inzetten voor de gemeenschap. Ze werkten mee aan de opbouw, ontvingen de gasten en serveerden drankjes. Het college van burgemeester en wethouders besloot om de inzet van de gemeentelijke medewerkers te verzilveren.
Op 14 juli 2009 reikte wethouder Peter Feller daarom in de raadszaal van het gemeentehuis een cheque uit aan vertegenwoordigers van een vijftal vrijwilligersorganisaties. Zo kregen de Ouddorpse Reddingsbrigade, Inloophuis De Boei, het RTM Museum, Speeltuinvereniging de Flipjes en logeerhuis De Mantelienge enkele honderden euro's voor de kas.

Wethouder Feller benadrukte nogmaals het belang van vrijwilligersorganisaties in de gemeente. "De samenleving kan echt niet zonder vrijwilligers. Ik overhandig u graag deze cheque in de wetenschap dat u ook hiermee weer iets voor uw medemens doet", aldus Feller. De gemeente hoopt in 2010 opnieuw een dag voor de vrijwilligers te organiseren.