Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Inzet KNRM voor vermiste jongen

Foto

Reddingswerkers hebben dinsdag 13 mei 2008 aan het begin van de avond het lichaam gevonden van de 17-jarige jongen die sinds zondag 11 mei werd vermist aan het strand van Rockanje. Het stoffelijk overschot dreef in zee. Bij de zoek- en bergingsactie hebben ook reddingboten van de KNRM en een Stellendamse viskotter geassisteerd.

Twee jongens van 13 en 17 jaar werden zondagavond 11 mei vermist. Ze zaten op een luchtbed en waren door de aflandige wind afgedreven. Op een gegeven ogenblik sloeg het luchtbed om. Een getuige die met een zeiljacht in het water lag zag dit gebeuren en is snel met een roeiboot er naar toe gegaan. De 13-jarige jongen kon worden gered. De 17-jarige jongen was niet meer te vinden. Direct werd een grote zoekactie opgestart. De brandweer en duikers kwamen ter plaatse alsmede de traumahelikopter, KLPD, zeehavenpolitie en reddingsbrigade. Verder werd op verzoek van de schipper van de reddingboot Prinses Margriet ook de reddingboot Jeanine Parqui uit Hoek van Holland en de Griend uit Ouddorp gealarmeerd. Er werd een grote zoekactie gehouden maar door de invallende duisternis moest deze rond 22:00 uur worden gestaakt. Maandag 12 mei werd verder gezocht met de reddingboot Prinses Margriet die een ploeg uit Urk met sonarapparatuur bij zich hadden, de zeehavenpolitie met drie rubberboten en de P3. Ook de garnalenkotter SL22 zocht met de netten mee naar het slachtoffer. Rond 21:30 uur werd de zoekactie gestaakt.

Dinsdag 13 mei rond 11:30 uur werd in verband met het tij de zoekactie weer hervat. Inmiddels was het geen zoekactie meer maar een bergingsactie. De schipper van de Prinses Margriet vloog met de politiehelikopter mee om de droge plekken af te zoeken. Rond 18:30 uur werd het slachtoffer gevonden.