Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

ISGO en gemeenten delen cadeaus uit ná Sinterklaas

logoisgoWie in de drie weken na Sinterklaasavond oud elektrisch speelgoed of andere apparaten inlevert bij één van de milieustraten op Goeree-Overflakkee, krijgt een uniek Wecycle-sleetje* cadeau én maakt kans op een familiebox hotelovernachting*.

Steeds meer Sinterklaascadeautjes hebben een stekker of een batterij. Vaak vervangen ze een oudere variant die dan vervolgens in de vuilnisbak belandt; zo'n 1,5 miljoen kilo. Zonde, want ook elektrisch speelgoed kan prima worden gerecycled.

Maak daarom voortaan een verVanglijstje in plaats van een verLangslijstje. Hierop kun je al je oude elektrische speelgoed, spelcomputers en andere apparaten zetten die na Sinterklaas ingeleverd moeten worden bij de milieustraat. Bijvoorbeeld de oude föhn van je moeder, de kapotte spaarlamp of andere kleine apparaten en batterijen.

Samen met het ISGO en de gemeenten zorgt Wecycle ervoor dat elektrische apparaten en spaarlampen die ingeleverd worden op de milieustraat optimaal worden gerecycled. Dat is belangrijk, want door recycling behouden we de grondstoffen voor generaties na ons en hoeven er minder grondstoffen te worden onttrokken aan de natuur. Ook komen de schadelijke stoffen niet terecht in het milieu.

Recyclen doe je samen op Goeree-Overflakkee
Van alle elektrisch speelgoed dat per jaar wordt weggegooid, wordt minder dan een kwart ingeleverd. Wecycle zamelt jaarlijks ongeveer 500.000 kilo elektrisch speelgoed in. Van elektrische apparaten wordt 75% tot 90% gerecycled. Spaarlampen en koelkasten zelfs voor meer dan 90%. Kunststoffen, ijzer, glas, koper: het worden na recycling allemaal weer nieuwe grondstoffen. Maar dan moeten de apparaten en spaarlampen wel apart worden ingeleverd. Per jaar verdwijnt hiervan echter ruim 2 kilo per persoon in de vuilnisbak. Hiermee gaat 35 miljoen kilo verloren voor recycling.

De actie
Lever na Sinterklaasavond (vanaf 6 december 2012) oude elektrische apparaten en/of kapotte spaarlampen in bij de milieustraten op GO en ontvang een uniek Wecycle-sleetje* cadeau. Ook worden er 500 kanskaarten* uitgedeeld. Onder alle uitgegeven kanskaarten worden 25 familiebox overnachtingen verloot.

* op=op