Nu op de radio: Archipel bij nacht

Islamisering levert pittige discussies op!

De door de SGP-jongeren georganiseerde discussie-avond over het onderwerp 'Islamisering, verrijking of bedrieging?' leverde vrijdagavond 10 september 2010 pittige discussies op. De avond gehouden in de Rank werd door circa 60 personen bezocht. Er was zelfs een kleine linkse actiegroep aanwezig die pamfletten uitdeelden met daarin een oproep tot verdraagzaamheid tussen verschillende godsdiensten.

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat voormalig SGP-voorman Bas van der Vlies de degens zou kruisen met PVV-Europarlementarier Barry Madlener. Vanwege de formatiebesprekingen heeft de PVV'er zich afgemeld, waardoor alleen Van der Vlies een lezing hield. Hierin werdt het SGP-standpunt ten aanzien van de Islam uiteengezet.

Volgens Van der Vlies geeft populisme geen antwoord op reële problemen. De PVV heeft in zijn ogen wel een punt als ze wijst op de islamisering, waar de SGP ook moeite mee heeft. 'Het gaat om de identiteit van ons land, waarbij voor de SGP de wortels in de christelijke traditie inspirerend en leidend zijn'.

Na de pauze werden vragen afgevuurd op de SGP-er. Duidelijk te merken was hoe zeer dit onderwerp leeft in de maatschappij. De SGP-jongeren mogen terugzien op een geslaagde avond! Meer informatie vindt u op de website van de SGP-Jongeren Goedereede: www.sgp-goedereede.nl/jongeren.