Nu op de radio: Archipel bij nacht

Islanders Honkbal 1 kampioen

Foto

Het eerste honkbalteam van honk- en softbalvereniging The Islanders is zondag 4 oktober 2009 kampioen geworden van de 5e klasse G. Zij sleepte het kampioenschap binnen door in Rotterdam met 10-0 te winnen van Sparta/Feyenoord. Het eerste seizoen op de nieuwe locatie op sportpark De Koepel is daarmee met glans afgesloten.

Het was lang onduidelijk wie als koploper zou eindigen in deze klasse. The Islanders was nog in de race samen met het Rotterdamse Neptunus en Blue Hitters uit Puttershoek. Na beide ploegen op eigen veld te verslaan en door puntenverlies van de concurrenten kregen de honkballers uit Oude-Tonge dit weekend de kans om de strijd te beslissen.

En dat deden zij op overtuigende wijze. Na één inning werd Sparta/Feyenoord al op een 5-0 achterstand gezet. En ook verdedigend gezien was de ploeg scherp. Islanderspitcher Niels Splinter had de tegenpartij ook deze wedstrijd weer prima onder controle. Hij liet in acht innings slechts vier honkslagen toe. "Het team heeft dit seizoen ontzettend hard gewerkt en ik ben blij dat deze inzet beloond is. Daarnaast hebben we zoveel kwaliteit in huis, dat we echt toe zijn aan spelen in de 4e klasse!", aldus winnend coach Gerard Zwerus.