Nu op de radio: Archipel in de ochtend

Jaarwisseling Oostflakkee positief

De eerste indruk van de jaarwisseling 2009/2010 in de gemeente Oostflakkee is dat deze beter en rustiger is verlopen dan voorgaande jaren. Er hebben zich nagenoeg geen incidenten voorgedaan. Wel is de brandweer diverse keren uitgerukt voor vreugdevuren.

Tevens heeft de politie één aanhouding verricht voor het vernielen van een ruit van een bushokje in Ooltgensplaat. De schade wordt op de dader verhaald.

Een sluitend beeld over de situatie tijdens afgelopen jaarwisseling volgt binnenkort na de integrale evaluatie met alle betrokken partijen. In deze evaluatie komen onder meer politie, brandweer, gemeente en de organisatie van de tentfeesten samen om het verloop van de nieuwjaarsnacht te bespreken. De uitkomsten hiervan worden zo snel mogelijk bekend gemaakt.

De samenwerking tussen de diverse partijen, waaronder inwoners van de verschillende kernen, zorgt ervoor dat de jaarwisseling steeds meer een feest wordt. De gemeente Oostflakkee is dan ook bereid om volgend jaar weer te investeren in de jaarwisseling. Het einddoel daarbij is dat inzet van hulpdiensten overbodig is. Dit kan alleen bereikt worden door inwoners die er samen voor willen zorgen dat de jaarwisseling een feest wordt.

Het bestuur van de gemeente Oostflakkee is van mening dat de jaarwisseling 2009/2010 aantoont dat inwoners genoeg hebben van vandalisme en brandstichting. Er is dan ook duidelijk een dalende trend van vandalisme, brandstichting en geweld te zien. De gemeente Oostflakkee bedankt dan ook iedereen die het mogelijk heeft gemaakt om van deze jaarwisseling een echt feest te maken.