Nu op de radio: Ons Eiland,Altijd Dichtbij

Jaarwisseling rustig verlopen

Foto behorende bij Jaarwisseling rustig verlopen
Foto behorende bij Jaarwisseling rustig verlopen
Foto behorende bij Jaarwisseling rustig verlopen
Foto behorende bij Jaarwisseling rustig verlopen
Foto behorende bij Jaarwisseling rustig verlopen

De jaarwisseling 2011/2012 op Goeree-Overflakkee is over het algemeen rustig verlopen. Ondanks diverse (vreugde)vuren was het voor de politie een beheersbare jaarwisseling. De politie sprak wel van relatief veel klachten over vuurwerkoverlast. Deze jaarwisseling heeft de politie Rotterdam-Rijnmond met 1000 politiemensen in de regio gewerkt aan een veilige Oud en Nieuw-viering. Hierin werd nauw samengewerkt met onder andere de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond en gemeentelijke diensten.

Er waren gedurende de jaarwisseling extra brandweervoertuigen en ambulances beschikbaar. Er is een bijzondere inspanning geleverd door ondermeer vrijwillig- en beroeps brandweerpersoneel, ambulancepersoneel en personeel van de gezamenlijke meldkamer om de jaarwisseling veilig te laten verlopen

De oud en nieuwviering is voor de hulpdiensten traditioneel een zeer drukke periode. Dat was ook dit jaar het geval. Tussen het begin van oudejaarsdag (zaterdagochtend 00.00 uur) en Nieuwjaarsdag 08.00 uur vonden er totaal 1539 uitrukken plaats. Hiervan rukte de brandweer 1184 keer uit, het overgrote deel daarvan was voor container- en buitenbranden. De ambulancedienst had in totaal 355 uitrukken.

De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond had een reeks van maatregelen genomen om effectief op te kunnen treden bij incidenten en tevens de veiligheid van het eigen personeel te kunnen waarborgen. Zo werkten brandweer, ambulancediensten en meldkamer met een maximale personeelsbezetting. Evenals vorig jaar hebben politie en brandweer gezamenlijke surveillanceteams ingezet. Deze teams maakten een eerste inschatting van het incident en gingen ondermeer na of de gealarmeerde hulpverleners veilig konden optreden bij incidenten. Ook waren er afspraken met reinigingsdiensten om vuilcontainers te legen, te verwijderen of af te sluiten.