Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Jeugdbrandweer Den Bommel behaald 6e en 7e plaats

Foto

De jeugdbrandweer van Den Bommel heeft op zaterdag 2 oktober 2010 de finale in de klasse Lage Druk Aspiranten gespeeld. Deze finale vond plaats in het Gelderse Harderwijk waar de beste 10 ploegen van Nederland streden om het landskampioenschap. De finale was een middelbrandinzet in een school. Hier was brand uitgebroken met een uitbreiding in de wc en naar de 1e verdieping, ook moest er nog een slachtoffer gered worden. De uiteindelijke uitslag is een nette 7e plaats die uitgereikt werd in het Dolfinarium.

Een week eerder op 25 september 2010 speelde Den Bommel ook een landelijke finale in het Zeeuwse Veere, hier ging het om de klasse Hoge Druk Aspiranten. Deze wedstrijd begon met een valse melding waarna zij meteen een serieuze melding kregen, er zou brand zijn in de brandweerkazerne van Westkapelle. Hier aangekomen bleek het  om een brand te gaan die niet met 1 voertuig te bestrijden was. Onderweg was al opgeschaald naar middelbrand omdat er tevens een slachtoffer binnen zat. Den Bommel heeft samen met jeugdbrandweer Vlissingen het slachtoffer gered en de brand geblust en dit werd beloont met een mooie 6e plaats.

De Jeugdbrandweer is in de finale gekomen via kwalificatie wedstrijden in Renkum en Velsen en via de halve finales in Sliedrecht en Oisterwijk. Van de 150 deelnemende jeugdbrandweer korpsen door heel Nederland is Den Bommel met twee ploegen in de finales sterk vertegenwoordigd en kunnen zij  terugkijken op een zeer leerzaam en geslaagd seizoen en mogen zij trots zijn op het behaalde resultaat!