Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Jeugdleden geslaagd voor nieuw reddingsdiploma

Foto

Sinds 2012 werkt de overkoepelende organisatie Reddingsbrigade Nederland met een nieuw internationaal erkende diplomalijn. Onderdeel hiervan zijn de Life Saver opleidingen voor de jeugd onder de 16 jaar als voorbereiding op de beroepsopleiding tot (Junior)Lifeguard. Ouddorp had de primeur met het afnemen van het eerste pilot-examen Life Saver Beach.

Een zestal jeugdleden van de Ouddorpse Reddingsbrigade van 12 tot 14 jaar oud hebben een achttal weken hard getraind. Met een Noordwesten wind van 4 tot 5 Bft en een flinke branding tot 1,5 meter werd eerst het praktijkgedeelte afgewerkt waarbij de jeugd heeft laten zien over een goede conditie te beschikken, niet bang te zijn voor flinke golven en hiermee goed om te kunnen gaan en ook onder deze omstandigheden iemand te kunnen redden.

Hierna werden nog een aantal basishandelingen voor het vervoeren van slachtoffers en een flink stuk theoretische kennis geëxamineerd. Na ruim twee uren kwam het verlossende antwoord dat alle deelnemers waren geslaagd voor het brevet Life Saver Beach, waarbij ze een compliment kregen voor hun inzet. Omdat het een pilot examen betrof waren er nog geen diploma's beschikbaar, deze zullen later door de voorzitter van de vereniging worden overhandigd.