Nu op de radio: Archipel bij nacht

Jongens op luchtbed afgedreven

logoknrmDinsdag 6 mei 2008 werd de bemanning van de reddingboot Prinses Margriet van KNRM station Stellendam om 17:10 uur door het Kustwacht Centrum gealarmeerd voor 2 à 3 personen die op een luchtbed bij het strand van Rockanje richting de Noordzee dreven. De kinderen, jongens van 6 jaar, waren afgedreven. De politieboot P16 was onderweg en op het strand was ook politie aanwezig.

Ter plaatse gekomen bleek dat de jongens al op het strand waren. De politie zei dat alles goed was, maar er werd besloten toch enkele bemanningsleden op het strand af te zetten om eens te kijken. En al snel bleek dat het toch niet helemaal goed ging. Er werden thermodekens gebracht en de temperatuur werd opgenomen. Bij een van de jongens was deze rond de 30 graden. Voor hem werd een ambulance opgeroepen. Het ambulancepersoneel heeft hem langzaam op temperatuur gebracht.

Dinsdag 6 mei 2008 werd de bemanning van de reddingboot Neeltje Struijs van KNRM station Stellendam om 15:20 uur gealarmeerd door het Kustwacht Centrum voor een vaartuig aan de grond in het Vuile Gat op het Haringvliet. De reddingboot werd op dit moment getest en was net terug op station. Er werd uitgevaren en na ongeveer tien minuten was de reddingboot ter plaatse. Het bleek bij de Korendijkse Slikken te zijn waar het kajuitjacht Haddock van tien meter lang en vier personen aan boord, net naast de geul aan de grond zat. Er werd een sleepverbinding gemaakt en het jacht werd naar dieper water gesleept. Hierna werd de oefentocht vervolgd.