Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Jubilarissen Brandweer Oude-Tonge gehuldigd

Foto

Op vrijdag 6 maart 2009 vond de jaarvergadering plaats van de Brandweer in Oude-Tonge. Wethouder Gert-Jan van der Valk van de gemeente Oostflakkee was ter plaatse om drie jubilarissen te huldigen namens de gemeente én de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.

Tijdens de avond werden aan verschillende korpsleden certificaten en diploma's uitgereikt voor cursussen die zij eerder volgden in het kader van hun functie bij de Brandweer. Ook mocht wethouder Gert-Jan van der Valk drie leden van de vrijwillige brandweer van Oude-Tonge feliciteren met hun jubilieum.

Jubilarissen
Peter Koert is al 12,5 jaar bij de vrijwillige brandweer. Op dit moment is hij brandwacht eerste klas en heeft hij diverse specialisaties. Eén van de specialisaties benut hij als lid van het WVD-team. Zo'n team komt in actie wanneer er incidenten zijn met gevaarlijke stoffen en zij meten onder meer of er stoffen vrij zijn gekomen die gevaar kunnen opleveren voor de bevolking. Verder is hij lid van het regionale ontsmettingspeleton van de Veiligheidsregio dat is gestald op Goeree-Overflakkee.

Ook tweede chauffeur en pompbediener Jan Esser werd gehuldigd. Hij is al 25 jaar lid van de vrijwillige brandweer in Oude-Tonge en staat daarmee al heel wat jaren klaar voor mens en dier in nood. Met zijn vele jaren ervaring is hij bijna onmidsbaar in het team.

Bijzonder was ook het jubileum van Ton Munters. Ton is al 35 jaar bij de Brandweer in Oude-Tonge waarvan vele jaren als eerste chauffeur en pombediener. De wethouder complimenteerde Ton met het onderhoud wat hij doet aan de brandweerauto. Eerder was er een burgemeester die hierover de volgende opmerking maakte: "Ton, ik ben bang dat de auto eerder versleten raakt van het vele wassen en het onderhoud dat jij er aan pleegt, dan van de uitrukken die ermee worden gedaan." Daarnaast is Ton actief voor de brandweer in zijn functie als penningmeester van de Brandweervereniging.

Brandweervrouwen
Wethouder Gert-Jan van der Valk reikte alle drie een oorkonde uit en de bijbehorende versierselen. Ook maakte hij van de gelegenheid gebruik om de echtgenotes van de korpslieden te bedanken voor het geduld dat zij hebben getoond in de afgelopen jaren. "Zij moeten hun mannen missen bij nacht en ontij, dat wordt vaak vergeten' aldus de wethouder. Hierbij hoorde natuurlijk een mooi boeket.

Tijdens de jaarvergadering bedankte de wethouder, naast de drie jubilarissen, ieder lid afzonderlijk voor hun inzet in de gemeenschap van Oude-Tonge. Hij sprak de hoop uit dat ieder van hen een voorbeeld neemt aan Ton Munters en nog vele jaren bij de Brandweer blijven. Hoewel ieder lid van de Brandweer aanwezig was tijdens de avond, was de veilgheid voor de inwoners geborgd door de waarneming van een ander korps.