Nu op de radio: Sport Lokaal

Junior assistenten geslaagd bij Turn2Move

Foto

In de maand juni 2014 hebben Tamara Uil, Grethe Wagenaar en Sander Spuij hun junior assistentendiploma behaald bij turnclub Turn2Move in Sommelsdijk. De voorafgaande vier maanden hebben de junior assistenten een opleiding gevolgd om te mogen assisteren. In de lessen bij Turn2Move moesten zij 19 opdrachten uitvoeren onder begeleiding van een niveau 3 lesgever om op die manier de kneepjes van het vak in de praktijk te leren.

Deze praktijkopleiding is geschikt voor jongens en meisjes vanaf 10 jaar die leuk met kinderen om kunnen gaan en het fijn vinden om met kinderen te werken. Vanaf 14 jaar kunnen deze assistenten een niveau 2 assistentenopleiding volgen en vanaf 16 jaar een niveau 3 opleiding, waarmee ze de bevoegdheid krijgen om zelfstandig gym- en turnles te geven.

Verantwoord sporten
Door alleen te werken met gediplomeerde leiding wil Turn2Move op een verantwoorde wijze gym- en turnlessen verzorgen. Op die manier zorgen ze er voor dat kinderen op de juiste manier aangestuurd worden, maar dat er ook efficiënt onderdelen aangeleerd worden, zoals handstand, radslag, borstwaartsom en nog veel meer. De lessen zijn zeer gevarieerd doordat Turn2Move naast de toestellen in de Staver ook gebruik kan maken van de springtoestellen die ook tijdens de Springdagen gebruikt worden zoals airtumblingbaan, grote trampoline, airlandingsvlak en dubbele mini trampoline en doordat er gewerkt wordt met een jaarplanning en lesvoorbereidingen voor elke groep. In de les wordt er door de lesgevers een positieve sfeer gecreëerd waarbij de kinderen respect hebben voor zowel de lesgevers als voor elkaar. Uit de reactie van de leden blijkt dat kinderen graag naar de lessen van Turn2Move komen, omdat de lessen leuk en uitdagend zijn. Voor de kinderen zelf is het goed om hun grove en fijne motoriek te ontwikkelen en daarnaast werkt het vele bewegen preventief tegen overgewicht.

Gratis proefles
Kinderen die een keertje mee willen doen mogen een gratis proefles volgen, daarna kan men lid worden van de club door zich aan te melden. Net als bij alle andere sportclubs heeft deze turnclub hun eigen club kleding. Voor meisjes is dit een turnpakje, turnbroekje en turnschoentjes. Voor jongens zijn dit alleen turnschoentjes. Deze kleding kan voor of na de les gepast en gelijk gedragen worden. Alle kinderen die dit schooljaar in groep 3 t/m 8 van de basisschool in Sommelsdijk en Middelharnis zaten hebben al een keer les gehad op de airtumblingbaan in de eigen schoolgymles.

Informatie
Meer informatie over turnclub Turn2Move kunt u vinden op de website www.turn2move.nl. Voor vragen kunt u contact opnemen via info@turn2move.nl of 0187-487513.