Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Kerstfeest op De Regenboog

Foto

OBS De Regenboog in Ooltgensplaat heeft het kerstfeest weer uitbundig gevierd. Een ochtend mooie dingen maken op de kerstcrea, 's avonds het kerstdiner en de kerstmarkt en volgens traditie een ochtend zelfgemaakte kerststukjes rondbrengen bij de ouderen.

Kerstcrea
Woensdagochtend 15 december 2010 stond helemaal in het teken van de kerstcrea. In gemengde groepjes van groep 1 t/m 8 trokken de kinderen langs de lokalen waar ze vijftien verschillende kerstknutsels konden maken. Vol overgave beschilderden ze flessen en potjes voor kaarsen, plakten ze kerstklokken, maakten ze kerstmannen, gipsen figuurtjes voor de kerstboom, versierden ze snoepdoosjes, christmascrackers en maakten ze kerststukjes.

Kerstmarkt
Donderdagavond waren de klaslokalen helemaal in sfeer voor het kerstdiner. Kerstbomen, lichtjes en mooi gedekte tafels. Ook de kinderen hadden erg hun best gedaan en zagen er heel feestelijk uit. Na het smullen van alle heerlijke hapjes was er kerstmarkt, waar ook de ouders welkom waren. Zij konden hier een aantal kunstwerken van hun eigen kind kopen en een glaasje glűhwein drinken. Gezellig, maar ook nodig: de opbrengst van de kerstmarkt is bestemd voor speeltoestellen voor de nieuwe school.

Kerststukjes
De laatste ochtend voor de vakantie werden de inwoners van 80 jaar en ouder van Ooltgensplaat verrast met een zelfgemaakt kerststukje. De kinderen van groep 3 t/m 8 begaven zich in het winterse weer, onder begeleiding van een ouder, om de creaties rond te brengen.

Al met al waren het gezellige laatste dagen voor de vakantie. En de speeltoestellen voor de nieuwe school zijn een stukje dichterbij gekomen: de kerstkunstwerken hebben een prachtig bedrag van 471 euro opgeleverd.