Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Kikaveilingflakkee.nl veilt shirts voor Kika

Foto

Het kika-team van Goeree-Overflakkee is op haar nieuwe website een veiling begonnen die tot doel heeft geld bijeen te brengen voor Kika, de organisatie die kinderkanker de wereld uit wil helpen. Bekende B.V.O. keepers hebben hun wedstrijdkleding voor dit doel ter beschikking gesteld. Op de website kunnen belangstellenden een bod doen op één of meer van deze outfits.

Het team van Kika-G-O heeft als doelstelling zoveel mogelijk geld te verzamelen voor Kika (kinderenkankervrij), en wil dit bewerkstelligen door het organiseren van allerlei evenementen, bekendste activiteit is de jaarlijkse Kika-bingo. Op de website van www.kika-goeree-overflakkee.nl is te lezen waar het team met een stand staat en wat de activiteit heeft opgebracht.

Zieke en getraumatiseerde kinderen worden vaak belemmerd in hun kind zijn. Ze bevinden zich in een situatie waarin lachen, zingen, spelen en sporten, en al die andere dingen, die horen bij het kind zijn, niet meer vanzelf sprekend zijn. Hun omgeving is meestal gericht, op het behandelen en verhelpen van een aandoening of ziekte.

KiKa (Kinderen Kankervrij) werft fondsen, die ten goede komen aan de zeven kinderkankercentra in Nederland: Emma Kinderziekenhuis AMC Amsterdam, UMC Groningen Koningin Beatrix Kinderkliniek, Willem-Alexander Kinder- en Jeugdcentrum Leiden, UMC St. Radboud Kinderziekenhuis Nijmegen, ErasmusMC - Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam, VU medisch centrum in Amsterdam, Wilhelmina Kinderziekenhuis Utrecht.

De veiling van de keepershirts loopt tot 15 december 2012, zodat de hoogste bieders hun shirts rond de kerstdagen in huis zullen hebben.