Nu op de radio: Archipel Actueel

Kinderafdeling ziekenhuis krijgt drie hooghekkenbedden

Foto

Op 27 november 2008 overhandigde de Stichting 'Vrienden van Ziekenhuis Dirksland' de eerste drie hooghekken-kinderbedden aan Femke Schuurmans, kinderarts in het ziekenhuis in Dirksland.

Onder het motto 'een goed doel dicht bij huis' werd op 4 december 2007 door mevrouw M.W. de Bruine, directeur van de woningbouwvereniging Dirksland, symbolisch een poppenbedje uitgereikt aan dr. P.J. Helmsing, bestuursvoorzitter van Stichting 'Vrienden van Ziekenhuis Dirksland'. En nu, nog geen jaar later, kunnen al de eerste drie nieuwe hooghekkenbedden voor kinderen in gebruik worden genomen. Een prachtig resultaat voor de nog jonge Stichting, waarvan medebestuurslid mevrouw Buijs-Vermue eveneens aanwezig was.

Naast de gulle gave van woningbouwvereniging Dirksland hebben de volgende organisaties en instellingen hun steentje bijgedragen aan deze eerste drie bedden:
* Camping en Caravanhandel 'De Grevelingen' in Battenoord
* R.K. basisschool 'De Achtsprong' uit Achthuizen
* Diaconie Oostvoorne
* Hervormde Gemeente Ooltgensplaat
* Pruikenservice uit Oude-Tonge
* Vrouwenvereniging 'Liefde vindt Werk', NH-gemeente Sommelsdijk
* Bazaarcommissie NH-Kerk, Hellevoetsluis
* een aantal particulieren en 'vrienden' van de Stichting.

Deze nieuwe hooghekkenbedden zijn de eerste in een reeks die later dit jaar en begin volgend jaar arriveren. Het oude type voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd. Het nieuwe type bed is voor het kind, de verpleging én de ouders erg gebruiksvriendelijk. Op de website van de Stichting (www.vrienden.zhsdirksland.nl) is meer informatie beschikbaar.

Waarom is de hulp van de Stichting nodig?
Het is voor het behoud op langere termijn voor het ziekenhuis belangrijk dat het ziekenhuis in Dirksland groeit. Om de noodzakelijke kwaliteit in diagnostiek en zorg tegelijkertijd met deze groei blijvend te waarborgen heeft het ziekenhuis in Dirksland extra financiële middelen nodig. Het ziekenhuis heeft de laatste jaren vooral geïnvesteerd in het actualiseren van de diverse behandelmogelijkheden. Andere zaken, zoals de aanschaf van meer moderne kinderbedden dienden dan maar even te wachten.

De Raad van Bestuur is verheugd dat de vorig jaar opgerichte Stichting 'Vrienden van Ziekenhuis Dirksland' zoveel steun kan verlenen aan een bloeiend ziekenhuis. Mede door deze bijdragen is het ziekenhuis in staat om goede kwaliteit van zorg te blijven bieden aan haar patiënten.