Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Kinderboerderij Hernesseroord feestelijk geopend

Foto behorende bij Kinderboerderij Hernesseroord feestelijk geopend
Foto behorende bij Kinderboerderij Hernesseroord feestelijk geopend
Foto behorende bij Kinderboerderij Hernesseroord feestelijk geopend

Zaterdag 14 juni 2014 is tijdens het Zomerfeest op Hernesseroord de kinderboerderij feestelijk geopend. In april 2012 op Tweede Paasdagmorgen gebeurde wat niemand ooit had kunnen bedenken; de kinderboerderij brandde tot de grond toe af. Het was een grote schok voor de bewoners van Hernesseroord en vele andere trouwe bezoekers van de boerderij. Ruim anderhalf jaar later kon door Stichting Zuidwester & Stichting Kinderboerderij Middelharnis een start worden gemaakt met de herbouwwerkzaamheden.

Het resultaat is een schitterend onderkomen voor veel verschillende kinderboerderij dieren. Mede mogelijk gemaakt door bijdragen van sponsoren en hulp van vrijwilligers. De kinderboerderij is geopend van maandag t/m vrijdag van 09:30 tot 16:30 uur.

Leerlingen van het Edudelta College helpen bij het onderhoud van de boerderij en bij de verzorging van de dieren. De kinderboerderij is een goede plek waar leerlingen uit alle sectoren, van onderbouw tot bovenbouw en van vmbo tot mbo, aan de slag kunnen om hetgeen dat ze geleerd hebben in praktijk te brengen. Maar er blijven altijd mensen nodig. Heeft u interesse om vrijwilliger te worden? U kunt zich aanmelden via het e-mailadres kinderboerderijmiddelharnis@zuidwester.org, via de website www.kinderboerderijmiddelharnis.nl of door te bellen naar 0187-898648.