Nu op de radio: Archipel in de ochtend

KNRM er twee keer uit voor vastgelopen jacht

logoknrmDinsdag 2 juni 2009 om 23:00 uur werd door een jacht bij de Kustwachtpost Ouddorp melding gemaakt dat er een zeilbootje in de omgeving van boei GB 24 op de Grevelingen vast zat. Vervolgens werd door het Kustwacht Centrum de schipper en bemanning van reddingboot de Griend gealarmeerd. 

Ter plaatse gekomen bleek het te gaan om een zeilboot van zes meter lang met aan boord twee personen, die door een defecte motor, een verkeerde wind en een navigatiefout op de dijk was beland. Met de reddingboot werd het jacht op sleep genomen en afgemeerd in de haven van Den Osse. Het bleek na inspectie geen schade te hebben opgelopen.

Woensdag 3 juni 2009 om 16:45 uur werd de bemanning van de reddingboot Griend van KNRM station Ouddorp binnen, door het Kustwacht Centrum gealarmeerd voor een kajuitjacht dat was vastgelopen op de strekdam bij Bommenede. Met reddingboot de Griend werd het jacht, Bon Vita van 9,4 meter lang met twee personen aan boord, losgetrokken. Het bleek geen schade te hebben opgelopen en kon op eigen kracht haar weg vervolgen.