Nu op de radio: Archipel bij nacht

KNRM helpt twee vastgelopen kajuitjachten

logoknrmZaterdag 11 september 2010 om 15:01 uur werd de bemanning van reddingboot de Griend, van KNRM station Ouddorp binnen, door het Kustwacht Centrum gealarmeerd voor een vastgelopen kajuitjacht in de buurt van de Ossehoek op de Grevelingen.

Na contact met het Kustwacht Centrum en de Kustwachtpost Ouddorp werd met de reddingboot Griend vertrokken naar de Ossehoek, omgeving boei SP 42 (Springersdiep). Ter plaatse gekomen zat het jacht Rooie Rakker van 11,3 meter lengte met vier dames aan boord vast aan de grond. Volgens de kaart zou daar 2 meter water staan maar er stond echter maar 1,20 meter. Er werden twee bemanningsleden overgezet en een sleepverbinding gemaakt. Het jacht werd los getrokken en naar dieper water gesleept. Na het opnemen van de gegevens keerde de reddingboot weer terug naar station.

Zaterdag 11 september 2010 om 18:04 uur werd de bemanning van de Griend weer door het Kustwacht Centrum gealarmeerd. Weer voor een kajuitjacht aan de grond op de Grevelingen. Na contact gehad te hebben met het Kustwacht Centrum en de Kustwachtpost Ouddorp werd met de reddingboot Griend vertrokken richting Oude Val op het Grevelingenmeer. Daar zou volgens de Kustwachtpost Ouddorp het jacht zich bevinden. Ter plaatse gekomen bleek het jacht Wynbern, van 7,2 meter met vier personen aan boord, net buiten de boeienlijn SP 31 en SP 33 aan de grond te zijn gelopen. Er werd een opstapper overgezet om een sleepverbinding te maken. Het jacht werd naar dieper water gesleept. Na gegevens te hebben opgenomen keerde de Griend weer terug naar station.