Nu op de radio: Archipel in de ochtend

KNRM helpt vastgelopen jachten

logoknrmZaterdag 6 augustus 2011 om 15:42 uur werd de bemanning van de Griend door het Kustwacht Centrum gealarmeerd voor een jacht dat was vastgevaren tegenover de haveningang van Bommenede op de Grevelingen. Met de reddingboot Griend werd ter plaatse gegaan en het jacht Living Doll, van 10 meter lengte en met vier personen aan boord, werd aangetroffen.

Er werd een opstapper overgezet op het jacht en de Griend heeft peilingen genomen om de diepte te bepalen. Nadat er een sleepverbinding was gemaakt werd het jacht losgetrokken.

Net klaar zag de bemanning van de Griend een stuk verderop een jacht vast liggen. Met de reddingboot werd naar het jacht Azuri van 10 meter lengte en met twee personen aan boord gevaren. Er werd een bemanningslid overgezet om de situatie aan boord op te nemen. Door de Griend werden er dieptepeilingen gemaakt om de juiste koers voor het losslepen te bepalen. Nadat er een sleepverbinding was gemaakt werd het jacht na flink trekken losgetrokken. Het kon zijn weg naar Bruinisse vervolgen en de Griend kon terug naar station.