Nu op de radio: Archipel in de ochtend

KNRM helpt zes personen op motorboot

logoknrmZondag 19 april 2009 om 14:25 uur werd de bemanning van de reddingboot Prinses Margriet door de Regionale Alarm Centrale (RAC) gealarmeerd voor een motorkruiser die was vastgelopen op de Hinderplaat op de Noordzee.

In eerste instantie was het niet zeker waar de motorboot zat. De melding was bij de Slufter. De mensen hadden geen kaart en andere navigatiemiddelen aan boord, en ze waren op de Hinderbank gevaren, waarna er een golf was binnen gekomen. Er waren zes personen aan boord waarvan twee kleine kinderen. Bij het motorjacht van 7 meter lengte aangekomen, werden eerst de kinderen en de vrouwen van boord gehaald en aan boord van de Prinses Margriet genomen. De kinderen hadden het koud en zaten te bibberen. Zij en de volwassenen werden warm aangekleed met dekens en mutsen. Het bootje werd op sleep genomen. Nadat de reddingboot in dieper water was gekomen, werden ook de twee mannen er af gehaald en ook aan boord genomen. Er werden twee opstappers overgezet.

Het bootje werd mee naar Stellendam genomen. Hierna zijn eerst de mensen naar het bemanningsverblijf gebracht. Ze kregen warm drinken en droge kleren. Daarna werd de motorkruiser naar de drijvende steiger gebracht. Later is het bootje door de eigenaar naar de binnenhaven gebracht, waarna de zes personen door familie zijn opgehaald.