KNRM naar vaartuig aan de grond en vuurpijl

Foto

Zondag 2 augustus 2009 om 10:55 uur werd de bemanning van reddingboot de Griend van KNRM station Ouddorp binnen, door het Kustwacht Centrum gealarmeerd voor een vaartuig aan de grond. Het bleek, volgens de Kustwachtpost Ouddorp, te gaan om een kajuitzeilboot wat bij de Vlieger vast zou zitten.

Met de reddingboot werd ter plaatse gegaan en het jacht, de Reliza van 6,3 meter met drie personen aan boord, aangetroffen. Met de Griend werd het jacht losgetrokken en op sleep genomen naar de haven van Ouddorp. Daar werd het afgemeerd. Na afloop werden er nog wat hand- en spandiensten uitgevoerd aan een jacht wat met pijn en moeite uit de box kon komen.

Vrijdag 31 juli 2009 om 22:55 uur werd de bemanning van de reddingboot Prinses Margriet van KNRM station Stellendam buiten, door het Kustwacht Centrum gealarmeerd voor een vuurpijl bij het strand van Rockanje. Er werd uitgevaren, en ter plaatse gekomen bij het strand werd alles afgezocht maar er werd niets gevonden. Waarschijnlijk is er door een feestganger op de strandtent daar iets afgeschoten of is er een wensballon opgelaten. Een wensballon lijkt in de lucht namelijk veel op een lichtkogel. Helaas wordt hiervoor regelmatig alarm gemaakt voor een reddingboot.