Nu op de radio: Archipel Love Songs

KNRM station Ouddorp druk met hulpverleningen

logoknrmDonderdag 22 oktober 2009 om 15:22 uur werd de schipper telefonisch gealarmeerd door een bemanningslid met de vraag of het KHV (Kust Hulpverlening Voertuig) kon assisteren bij een ambulance, in verband met een gewonde vrouw op het strand.

De schipper heeft het Kustwacht Centrum gebeld met het verzoek de KHV te alarmeren. De vrouw was op het strand gewond geraak na de val van een paard. Vermoedelijk had zij een heup gebroken. Bij strandpaal 9.50 op strand Noord werd met de KHV assistentie verleend aan het ambulancepersoneel. Het slachtoffer werd van het strand gehaald en afgeleverd bij de ambulance. Voor deze actie was ook de politie en brandweer gealarmeerd.

Op de terugweg van de vorige actie werd de bemanning van het KHV gebeld door een medewerker van strandpaviljoen C-Side met het verzoek om een auto, die naast de wegverharding vast stond, los te trekken. Er werd ter plaatse gegaan en het voertuig werd losgetrokken.

Vrijdag 23 oktober 2009 om 00:05 uur werd de bemanning van de Baron van Lynden door het Kustwacht Centrum gealarmeerd voor een persoon in problemen op de Middelplaat op de Grevelingen. Deze persoon zou tussen de wal en een schip gevallen zijn, en niet meer op eigen kracht uit het water kunnen komen. Hij werd bijgestaan door een collega die net zijn hoofd boven water kon houden. Via 112 werden de brandweer, politie, ambulance en de KNRM gealarmeerd. Bij vertrek uit het boothuis Willemijntje kwam de melding van het Kustwacht Centrum dat de persoon door de brandweer Schouwen Duiveland uit het water was gehaald, en hij, op een nat en koud pak na, niets mankeerde.