Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

KNRM-station Ouddorp helpt jachten en surfers

logoknrmMaandag 6 september 2010 om 12:39 uur werd de bemanning van de Baron van Lynden van KNRM-station Ouddorp buiten, door het Kustwacht Centrum gealarmeerd voor een kitesurfer mogelijk in problemen aan de buitenzijde Brouwersdam.

Een peilvaartuig van Rijkswaterstaat had een kite zeil gevonden maar geen surfer gezien. Met de reddingboot Baron van Lynden werd ter plaatse gegaan en werden zoekslagen gemaakt vanaf de werkhaven richting de Ooster. Via de Kustwachtpost Ouddorp kwam de melding dat de kitesurfer met behulp van een collega surfer aan wal was gebracht. Het kite zeil werd overgenomen van de peilboot en afgeleverd bij de eigenaar. De gegevens werden opgenomen waarna de reddingboot terug keerde naar station.

Op de terugweg van de vorige actie kwam via de Kustwachtpost Ouddorp het verzoek of de bemanning van de Baron van Lynden wilde helpen bij het verhalen van het zeiljacht Xylon. Dit jacht van 9 meter lengte en met 2 personen aan boord was in de werkhaven Springersdiep op de Grevelingen. Met de reddingboot werd ter plaatse gegaan en het jacht werd geholpen om af te meren op een betere/veiliger plaats. De gegevens werden opgenomen en de Baron van Lynden werd weer op de trailer gezet. De dankbare eigenaar werd gelijk donateur van de KNRM.

Nog op de terugweg van de vorige actie, rond 13:39 uur, werd de bemanning van de Baron van Lynden door de Kustwachtpost opgeroepen om te helpen zoeken naar vermiste kitesurfers bij het strand van Rockanje. Met de reddingboot werd ter plaatse gegaan en zoekslagen gemaakt vanaf de vuurtoren van Ouddorp tot aan de Haringvlietsluizen. Door de Antoinette van station Stellendam werden twee kitesurfers en een zeil uit het water gehaald en afgeleverd op het strand. Voor deze actie was ook de Jeanine Parqui van station Hoek van Holland gealarmeerd maar deze hoefde niet in actie te komen.

Maandag 6 september 2010 om 15:49 uur werd de bemanning van de Griend van station Ouddorp binnen, door het Kustwacht Centrum gealarmeerd voor een vastgelopen jacht bij de boei SP 16 op de Grevelingen. Met de reddingboot werd uitgevaren maar ter plaatse werd niets aangetroffen. Het jacht Marigje dat afgemeerd lag aan de steiger bij de Hompelvoet meldde dat het jacht wat was vastgelopen op eigen kracht losgekomen was en haar reis had vervolgd. De Marigje werd nog geholpen met het weg varen van de steiger omdat zij precies aan lager wal lag. Zij konden hun weg vervolgen en de Griend keerde terug naar station.