KNRM station Stellendam 4 maal in actie

logoknrmZaterdag 4 april 2009 rond 10:30 uur was de reddingboot Prinses Margriet op weg naar een oefening 'man over boord' samen met de reddingboten van station Hoek van Holland en van Ter Heijde.

Onderweg daarheen kwam de melding dat er een zeilbootje met twee personen aan boord, recht op het werkgebied van de Maasvlake 2 voer. Op aanwijzing van de KNRM werd het bootje de goede richting op gestuurd. Net na de oefening, kwam de melding dat de sportvisboot Falcury met 12 personen aan boord, de weg kwijt was. Deze werd begeleid naar de haven van Stellendam.

Rond 13:22 uur werd de reddingboot Neeltje Struijs door het Kustwacht Centrum gealarmeerd voor een bootje met motorproblemen op het Haringvliet bij de HV 2 boei. Het bleek dat het bootje was vastgelopen en op de strekdam zat. Het vaartuig werd vlot getrokken en op sleep naar de haven van Stellendam gebracht.

Maandag 6 april om 12:24 uur werd de reddingboot Prinses Margriet door het Kustwacht Centrum gealarmeerd voor de viskotter Den Helder 22 die bij de Eurogeul vast zou zitten. Toen de Prinses Margriet net buiten de haven was kreeg men de melding dat de kotter weer vlot was en kon de reddingboot terugkeren.