Nu op de radio: Weekendmix

KNRM-station Stellendam ontvangt trouwe donateurs

Foto behorende bij KNRM-station Stellendam ontvangt trouwe donateurs
Foto behorende bij KNRM-station Stellendam ontvangt trouwe donateurs
Foto behorende bij KNRM-station Stellendam ontvangt trouwe donateurs

Op zaterdag 21 november 2009 werden bij station Stellendam van de KNRM de trouwe donateurs ontvangen. Zij zijn al 50 jaar of meer donateur van de KNRM. De ontvangst vond plaats in restaurage De Zeemeeuw in Stellendam. Deze keer waren het vier personen met hun partner/begeleider, afkomstig uit Oude-Tonge, Scharendijke, Bruinisse, en Rozenburg.   

Verder waren aanwezig schipper en enkele opstappers van zowel station Stellendam als Ouddorp. De mensen van Ouddorp hadden de Baron van Lynden meegebracht en het KHV (Kust Hulpverlening Voertuig). Ook aanwezig waren enkele leden van de Plaatselijke Commissie.

De donateurs werden welkom geheten door de voorzitter van de Plaatselijke Commissie, Cees Sinke, die na de koffie en gebak een toespraak hield over beide stations en hun werkgebied. Hierna werd een vaartocht gemaakt met de nieuwe reddingboot Antoinette bij mooi weer en glad water. Ook de Baron van Lynden voer mee en liet zien wat de boot allemaal kon, net als de Antoinette. Er werd ook nog een demonstratie man over boord gegeven. Daarna werden de sluizen en kotters in de haven bezichtigd waarna beide boten weer afmeerden. Na terugkomst in De Zeemeeuw was er een voortreffelijke maaltijd waar iedereen van genoot. Tenslotte volgde een dankwoord door Cees Sinke, en werd namens de gasten een dankwoord uitgesproken door een van de gasten. Hierna werd afscheid genomen en keerde iedereen huiswaarts.