Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

KNRM test kleine reddingmiddelen

Foto

Op het strand van Ouddorp heeft de KNRM de afgelopen dagen proeven gedaan met twee jetski's, een rubberboot en kleine terreinvoertuigen. De test werd gedaan met medewerking van de Ouddorpse Reddingsbrigade, de Royal National Lifeboat Institution, Rescue Runner en Yamaha.

Met de test wil de KNRM keuzes kunnen maken voor kleine reddingmiddelen die gebruikt kunnen worden om onder andere aan de hulpvraag van kleine watersport, zoals kitesurfers, te kunnen voldoen. Eventueel kan het materieel gebruikt worden naast de grote reddingboten, zoals de KNRM heeft gestationeerd in Stellendam. De KNRM komt tijdens de zomermaanden, maar ook in voor- en naseizoen, vaak in actie in ondiep water voor de kust. Vaak voor surfers en kanovaarders, waarvoor een grote reddingboot niet altijd noodzakelijk is.

Ook heeft de KNRM een visie ontwikkeld op het gebied van strandbewaking en wil dit kleine reddingmaterieel inzetten en aanbieden ter ondersteuning van reddingsbrigadetaken op plaatsen waar dit tot zijn recht komt. Het geteste reddingmaterieel werd inclusief trainers en instructeurs beschikbaar gesteld door de RNLI, de Britse reddingmaatschappij, Rescue Runner uit Zweden en Yamaha Nederland. De Ouddorpse Reddingsbrigade stelde haar strandpost aan het Flaauwe Werk beschikbaar als uitvalsbasis en dagverblijf tijdens de ijzig koude testdagen. De KNRM maakte tevens dankbaar gebruik van de ervaring die de reddingsbrigade al heeft opgedaan met het materieel dat nu is getest.