Nu op de radio: Archipel Love Songs

KNRM vaart voor drie kitesurfers

logoknrmZaterdag 20 maart 2010 om 11:52 uur werd de bemanning van de reddingboot Baron van Lynden, van KNRM station Ouddorp buiten, door het Kustwacht Centrum gealarmeerd voor twee kitesurfers in problemen, aan de buitenzijde van de Brouwersdam. 

Dit zou zijn ter hoogte van de werkhaven. Met de reddingboot Baron van Lynden werd ter plaatse gegaan. Tijdens het lanceren van de reddingboot kwam de melding dat beide kitesurfers al veilig aan wal stonden. Met de KHV (Kust Hulpverlening Voertuig) werd het strand op gegaan, en de gegevens van de betreffende surfers werden opgenomen. Hierna keerde de Baron van Lynden terug naar station.

Rond 13:10 uur werd de bemanning van de Baron van Lynden weer door het Kustwacht Centrum gealarmeerd voor een kitesurfer in problemen aan de buitenzijde van de Brouwersdam. Deze kite surfer zou al meer dan anderhalf uur in het water liggen en niet meer op eigen gelegenheid de wal kunnen bereiken. Hij werd gesleept door een windsurfer. Met de reddingboot Baron van Lynden en de KHV werd ter plaatse gegaan. De reddingboot heeft de kitesurfer afgeleverd bij de KHV waar de gegevens werden opgenomen. Hierna werd alles doorgegeven aan het Kustwacht Centrum en de Kustwachtpost Ouddorp.