Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

KNRM vaart voor jacht en surfers

Foto

Het 12 meter lange jacht genaamd 'Spectacle' is zaterdag 8 november 2008 door de bemanning van reddingboot Prinses Margriet op sleep genomen. De driekoppige bemanning had alarm geslagen toen ze kampten met motorstoring bij SG7.

Toen echter het jacht in de buitenhaven van Stellendam aan een steiger werd afgemeerd en er weer werd geprobeerd de motor te starten lukte dit. Het jacht is vervolgens op eigen kracht naar de binnenhaven gevaren.

Op zondag 9 november 2008 heeft de bemanning van de Prinses Magriet een surfer geholpen die bij windkracht zuid 6 in de problemen was gekomen bij het Slufterstrand. De surfer kon gered worden alsmede zijn zeil, zijn plank is echter zoek geraakt. De redding was net gemeld aan het Kustwacht Centrum toen men te horen kreeg dat er nog een surfer problemen had. Deze lag ongeveer 1 kilometer verder. Aangezien de surfer al 1,5 uur in het water had gelegen werd hij, nadat hij aan boord was genomen, naar de wal gebracht waar ambulancepersoneel hem onderzocht. Hij mankeerde gelukkig niets. In Stellendam kregen de twee surfers een warme douche aangeboden.