Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

KNRM vaart voor melding rode vuurpijl

logoknrmVrijdag 10 september 2010 om 06:13 uur werd de bemanning van de reddingboot Antoinette van KNRM station Stellendam buiten, door het Kustwacht Centrum gealarmeerd voor een rode vuurpijl, waargenomen op de Noordzee.    

      

In eerste instantie was de Jeanine Parqui van Hoek van Holland hiervoor gealarmeerd. De bedoeling was dat zij samen met twee helikopters zouden gaan zoeken in het opgegeven gebied en de reddingboot Antoinette van Stellendam een zeilboot zou onderscheppen waar mogelijk een persoon vanaf gevallen was. Bij deze zoekactie was ook de Barend Biesheuvel van de Kustwacht en de Jeanine Parqui uit Hoek van Holland en een helikopter betrokken. De Antoinette ging naar de plaats waar het zeiljacht, de Miles van 12 meter lengte en met vijf personen aan boord zou zijn. Deze zou liggen 45 mijl noordwest van de uiterton. Rond 06:00 uur was een boot van de Stena Line langs het jacht gevaren en had niemand aan boord gezien.

De reddingboot was na ongeveer 1 uur en 40 minuten varen ter plaatse bij het jacht. De vijf opvarenden hadden niets bijzonders gezien of gehoord en waren in goede gezondheid. Er waren volgens hen de hele nacht 2 man aan dek geweest en 3 te kooi. Na overleg met het Kustwacht Centrum werd besloten terug te gaan naar station Stellendam, waar de Antoinette weer afmeerde aan de steiger.