Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

KNRM vaart voor motorjacht en helikopter

logoknrmWoensdag 6 augustus 2008 om 21:40 uur, net na het einde van de oefenavond, werd de bemanning de Griend van KNRM station Ouddorp verzocht voor assistentie van een vastgevaren motorboot in de omgeving van Brouwershaven.

Met de Griend werd ter plaatse gegaan naar de GB 21 op de Grevelingen. De melding bleek te gaan om het stalen motorjacht Aquadream van 8,5 meter lengte, met aan boord vijf personen en drie honden. Het schip werd vlot getrokken maar het bleek schroef en roerschade te hebben opgelopen. Het werd vervolgens op sleep genomen naar de haven van Port Marina.

Op de terugweg naar station kwam de melding van een in deze haven liggende partyboot dat men vermoedelijk een lichtkogel had waargenomen. Er werd terug gevaren naar de haven van Port Marina, waar bleek dat men daar bezig was met een radiografisch bestuurbare helikopter waaronder knipperende led verlichting zat. Dit was waarschijnlijk aangezien voor een lichtkogel. De eigenaar van de helikopter werd gevraagd om te stoppen met vliegen.