Nu op de radio: Muzikale Hartewensen

Knuffels voor de Sint

Middelharnis - Sinterklaas is zeer verheugd dat de dames van de Ladies' Circle Goeree Overflakkee opnieuw de actie ‘knuffels voor de Sint' opzetten. "Vorig jaar zijn er heel erg veel knuffels voor het goede doel opgehaald. Wel drie bussen vol! We hopen dat het dit jaar weer zo'n succes zal zijn," vertelt Zwarte Piet enthousiast.

De knuffels worden ingezameld voor kinderen in Kayamandi, een township in Zuid-Afrika vlakbij Stellenbosch. De township is ontstaan tijdens de apartheid. De regering dwong zwarte en gekleurde mensen destijds de steden te verlaten en in eenvoudige onderkomens in aparte wijken te gaan wonen. Ook kregen ze nauwelijks toegang tot normaal onderwijs. Dit vertaalt zich nu in een hoge werkloosheid en een generatie mensen, die weinig kansen heeft om haar situatie te verbeteren. In Kayamandi, wonen ongeveer 30.000 inwoners. Velen zijn werkloos en hebben niet genoeg geld voor huisvesting, voedsel en scholing van hun kinderen. Het relatief hoge aantal HIV-besmettingen is ook een groot probleem.

"Sinterklaas is natuurlijk een echte kindervriend en het idee dat er daar kinderen zijn, die echt helemaal niets hebben, geen speelgoed om mee te spelen, dat gaat hem erg aan het hart," aldus Piet. Zwarte Piet wil daarom iedereen vragen om te helpen. Als je knuffels kunt missen, lever ze in bij de kraam van de Ladies' Circle tijdens de Sinterklaaskoopavond op 3 december 2008 tussen 18:30 uur en 20:30 uur op het Diekhuusplein in Middelharnis. Deze kinderen in Zuid-Afrika zijn er dolblij mee. De Stichting Steun Township Kayamandi zorgt ervoor dat de knuffels op de goede plek terechtkomen. Tijdens deze koopavond zal op D'n Diek tevens worden gecollecteerd voor de Stichting ‘Doe Een Wens'.

Piet verwacht een gezellige avond op het Diekhuusplein. Happy Music zorgt voor de muzikale omlijsting. Vanaf 18:30 uur wordt er bovendien verzameld voor de lampionnenoptocht. Alle kinderen mogen meedoen. Wie zich verkleedt als Zwarte Piet, kan ook nog meedingen naar een mooie prijs bij de ‘Het mooiste Zwarte Pietje verkiezing'. Zwarte Piet kan niet wachten: "Ik ben er zelf natuurlijk ook bij, samen met nog een aantal collega-Pieten. Ik heb er vreselijk veel zin in! Dus zoek alvast je knuffels bij elkaar en haal je lampion van zolder en kom 3 december 18:30 uur naar het Diekhuusplein!"