Nu op de radio: Archipel bij nacht

KNVB Schoolvoetbal op 't eiland

Met de lente nog maar net begonnen, was woensdagmiddag 21 maart 2012 het met zon overgoten sportpark Spartacus het strijdtoneel van één van de eilandelijke voorrondes van het KNVB schoolvoetbal. Voetbal vereniging de Jonge Spartaan te Middelharnis mocht als gastheer fungeren voor teams van leerlingen uit groep 5/6, afkomstig van verschillende scholen en plaatsen.

Met 55 wedstrijden op het programma werd het een druk middagje voor de organisatie. Onder leiding van de enthousiaste jeugdscheidsrechters van de Jonge Spartaan werd er gestreden om een plaatsje in de volgende ronde van het schoolvoetbal toernooi. Maar omdat natuurlijk niet iedereen kan winnen, was het allerbelangrijkste vandaag: kennis maken met de voetbal sport en vooral genieten. En genoten werd er, zowel in het veld als daarbuiten, want mede veroorzaakt door het mooie weer, was het publiek massaal toegestroomd. Leerkrachten, klasgenoten, ouders, opa's en oma's, ze waren er allemaal om hun team aan te moedigen.

Aan het eind van de middag werd de balans opgemaakt. De volgende teams mogen zich gaan voorbereiden op de eilandelijke finale ronde, gehouden op 4 april 2012 bij v.v. Stellendam:
Bij de meisjes:
Albert Schweitzer (Stad aan 't Haringvliet) en Prins Maurits (Dirksland)
Bij de jongens:
Prins Maurits 2 (Dirksland), Ollie B Bommel (Den Bommel) en de Achtsprong (Achthuizen)
Veel succes toegewenst!

Met dank aan de jeugdscheidsrechters, het kantinepersoneel, de terreinknecht, de wedstrijd coördinator en de KNVB kan iedereen terug kijken op een leuk toernooi.