Nu op de radio: Archipel Love Songs

Koks sluiten De Week van de Goereese Vis af

Foto

De koks die deelnamen aan De Week van de Goereese Vis in september 2014 en daarmee de Goereese vis letterlijk op de kaart hebben gezet werden beloond met een workshop vis fileren van de Katwijkse toppers van Visfileren.nl. De eerste editie van De Week van de Goereese Vis werd hiermee officieel afgesloten.

Projectgroep Verbreding Visserij onder leiding van Heleen Vlietland van de gemeente Goeree-Overflakkee kijkt terug op een eerste succesvolle editie van De Week van de Goereese Vis. Vele gasten genoten in één van de 15 deelnemende restaurants op Goeree-Overflakkee van Goereese vis en Stellendamse garnalen.

"Deze vorm van vispromotie is een mooi en ook het beste voorbeeld van verbreding visserij. De sectoren visserij, horeca en toerisme werkten samen met het gezamenlijke doel om lokaal gevangen vis onder de aandacht te brengen. De ondernemers uit de verschillende sectoren deden waar ze het beste in zijn: vis vangen, vis bereiden of vis promoten. Het VVV fungeerde als intermediair tussen de sectoren en de recreant, toerist en consument", vertelt één van de initiatiefneemsters Caroline Melissant van INZee Communicatie & Trends.

De Week van de Goereese Vis stond ook in het teken van cultureel genieten van vis. Er werden activiteiten als rondleidingen op de visafslag, open schip op een viskotter, tot garnalen pellen in De Vliedberg georganiseerd. Binnenkort buigen de ondernemers zich over het programma voor volgend jaar in 2015, want dat er een tweede editie gaat komen is zeker!