Nu op de radio: Sport Lokaal

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima op bezoek

Foto

Zijne majesteit koning Willem-Alexander en hare majesteit koningin Máxima bezoeken vrijdagochtend 21 juni 2013 de provincie Zeeland en vrijdagmiddag de provincie Zuid-Holland. Het koningsechtpaar bezoekt ook Goeree-Overflakkee. Met deze provincies wordt de reeks van twaalf bezoeken afgesloten, die de koning en koningin, na de troonswisseling op 30 april 2013, aan alle provincies in Nederland brengen.

Uitgangspunt van de bezoeken is dat vele mensen de gelegenheid krijgen om de koning en koningin in hun provincie te zien en te ontmoeten. Beide provinciebezoeken worden aan elkaar verbonden door een informele bijeenkomst in de buurt van de provinciegrens. Daar ontmoeten de koning en koningin in totaal 100 mensen die een bijzondere betekenis hebben voor beide provincies, zoals sporters, musici, vrijwilligers, ondernemers en onderzoekers. De commissaris van de koning in de provincie begeleidt de koning en koningin. Gastheer is de burgemeester van de gemeente die wordt bezocht.

Programma Goeree-Overflakkee
Bezoek aan strandpaviljoen Natural High, informele bijeenkomst.
Begroeting van de koning en koningin door de commissaris van de koning in de provincie Zuid-Holland, de heer J. Franssen, op de Brouwersdam. Hier worden de provincies Zeeland en Zuid-Holland aan elkaar verbonden door een informele bijeenkomst tussen de koning en koningin en circa 100 inwoners uit beide provincies.

Brouwersdam: korte tocht per stoomtram
Begroeting door de burgemeester van de gemeente Goeree-Overflakkee, de heer Kleijwegt. De koning en koningin maken een korte tocht per stoomtram. Aansluitend rijdt het koninklijk gezelschap per bus door naar Hellevoetsluis.