Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Koninklijke onderscheiding voor vrijwillige brandweerman

Foto

34 Jaar brandweerman, op vrijwillige basis, dat werd vrijdag 7 februari 2014 bekroond met een Koninklijke Onderscheiding, Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Johan van Ree kreeg het lintje uitgereikt door burgemeester Ada Grootenboer. De onderscheiding is een blijk van waardering voor zijn inzet als vrijwillig brandweerman bij het brandweerkorps van Ooltgensplaat.

Bevelvoerder van brandweer Ooltgensplaat Kees Bal vertelde aan de aanwezigen in de brandweerkazerne dat Johan al heel wat mee heeft gemaakt. 34 Jaar is niet niks. Niet alleen inzetten bij ongevallen en branden maar bijvoorbeeld ook bijvoorbeeld spelletjes op Koninginnedag behoort tot de activiteiten. Johan organiseerde veel leerzame oefeningen, nam vaak deel aan wedstrijden en behaalde de nodige diploma's en certificaten. Sinds 2006 vervult de heer Van Ree de functie van voorzitter van de personeelsvereniging van de blusgroep.

Johan was verrast en dankbaar voor de onderscheiding. In zijn dankwoord bedankte hij onder andere zijn vrouw die toch 34 jaar mee heeft moeten maken dat haar man vaak van huis was en er dan alleen voor stond met de kinderen.