Nu op de radio: Ons Eiland,Altijd Dichtbij

Koolmonoxidevergiftiging in Melissant

logobrandweerDe brandweer van Melissant is vrijdag 1 maart 2013 aan het eind van de middag uitgerukt voor een melding aan de Julianaweg. Achter een gaskachel had een kleine brand gewoed, daarbij is een kleine hoeveelheid koolmonoxide vrijgekomen. De bewoner heeft het brandje zelf geblust maar heeft daarbij koolmonoxide ingeademd.

Ambulancepersoneel kwam ter plaatse om de persoon te onderzoeken. De kachel is door de brandweer verwijderd uit de woning en buiten geplaatst. Daarnaast is de woning goed doorgelucht.

Voorkom koolmonoxidevergiftiging
Om koolmonoxidevergiftiging zoveel mogelijk te voorkomen is het belangrijk dat gaskachels en geisers door een erkend bedrijf worden geïnstalleerd en onderhouden. Openhaarden en andere soorten houtkachels dienen ook door een erkend bedrijf te worden geïnstalleerd en schoorstenen door een erkend bedrijf te worden geveegd.

In dit geval was de kachel door een erkend bedrijf geïnstalleerd maar is bij het blussen koolmonoxide vrijgekomen.

Laat bij twijfel controleren of er koolmonoxide in een ruimte aanwezig is of hang een koolmonoxidemelder op.

Meer informatie over het voorkomen van koolmonoxidevergiftiging kijk op: http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/gezond-en-veilig-wonen/vraag-en-antwoord/hoe-ontstaat-koolmonoxide-en-hoe-voorkom-ik-koolmonoxidevergiftiging.html