Nu op de radio: Archipel in de ochtend

Korteweegje Dirksland afgesloten

logo gemeente dirkslandOp dinsdag 10 april 2012 starten de werkzaamheden voor het weghalen van de wegversmalling aan het Korteweegje in Dirksland. Vanaf dinsdag 10 april tot en met vrijdag 13 april 2012 wordt de weg tussen rotonde Klein Parijs (Korteweegje) en de Onwaardsedijk geheel afgesloten.

Verwijderen wegversmalling Korteweegje
Bij de aanleg van de rotonde in 2011 is de wegversmalling aan het Korteweegje gehandhaafd. Na een evaluatie van de ontstane situatie is besloten de wegversmalling alsnog te verwijderen. Een betonnen scheidingsband wordt op het asfalt aangebracht tussen de rijbaan en het trottoir, zodat voetgangers veilig op het trottoir langs het Korteweegje kunnen lopen.

Werkzaamheden aanleg parkeerterrein
Voorafgaand aan de aanpassingen op het Korteweegje en de rotonde wordt een nieuw parkeerterrein aangelegd. Deze werkzaamheden zijn gestart op maandag 26 maart 2012. Het parkeerterrein is met name bedoeld voor bewoners van het Korteweegje, zodat zij nog steeds in de nabijheid van hun woning kunnen parkeren. Voor een gedeelte van het Korteweegje wordt een parkeerverbod van kracht.

Wijzigen voorrangssituatie rotonde Korteweegje
Om voor alle weggebruikers meer eenduidigheid te krijgen, wordt ook de voorrangssituatie op de rotonde gewijzigd. Fietsers en voetgangers krijgen op alle rotondes binnen de bebouwde kom op Goeree-Overflakkee voorrang op het overige verkeer.

Omleiding
In verband met de werkzaamheden wordt een omleidingroute ingesteld van dinsdag 10 april tot en met vrijdag 13 april 2012. De bushalte aan het Schelpenpad komt te vervallen zolang de werkzaamheden duren. Men kan in- of uitstappen bij 'halte Ziekenhuis' aan de Stationsweg. De verwachting is dat deze werkzaamheden binnen vier dagen worden afgerond, zodat het Korteweegje net voor het weekend weer opengesteld kan worden voor het verkeer.

Vragen?
Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met het taakveld weg- en waterbouw van de gemeente Dirksland, via telefoonnummer (0187) 60 80 80.