Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Kunst en cultuur bij OBS de Regenboog

Foto

Donderdag 9 juni 2011 even geen schoolbanken voor de leerlingen van OBS De Regenboog in Ooltgensplaat. Het was Stap-uit-je-school: naar buiten met kunst en cultuur. Met de thema's geschiedenis, muziek, beeldende kunst, architectuur en natuur waren er verschillende activiteiten.

De kinderen van de groepen 1 t/m 4 kregen een fotospeurtocht in de Voorstraat, een poppenkastvoorstelling over een koning en een koningin en een spannend verhaal in de cel van het Oude Raadhuis. Ze gingen schilderen en ze kregen een les street dance.

De groepen 5 t/m 8 kregen rondleidingen door het Fort en het Oude Raadhuis en ze bezochten een natuurgebied. Op het strand deden ze een leuk spel en ook zij gingen schilderen.

Het hoogtepunt van de dag was de muzikale picknick op het schoolplein. Terwijl de kinderen op kleedjes op het gras hun broodjes worst aten, werden ze toegezongen door het koor Advendo. Daarna gaven de kinderen samen met het koor een concert voor de aanwezige ouders. Met dirigent Elly Bezemer van het koor hadden ze een geweldig stuk ingestudeerd, dat ze speelden op geïmproviseerde instrumenten. Grote trommels, bellen, plastic buizen om op te slaan. De leden van het koor bliezen op plastic fluitjes en de kleuters hadden plastic fruit als sambaballen. De kinderen en de koorleden hadden duidelijk veel plezier en de ouders en leraren genoten met volle teugen.

Het was een geslaagde dag met veel activiteit en creativiteit.