Kunstgeschiedenis iets voor u?

Het nieuwe programmaboekje van de Stichting Kunst en Cultuur Educatie (KCE) Goeree-Overflakkee voor het seizoen 2014-2015 is uit. Hierin staat informatie over de KCE-activiteiten. Er worden vijf cursussen kunstgeschiedenis aangeboden, waarvan er een aantal worden afgesloten met een excursie.

De docenten Frank Swagemakers, Hans van der Wulp en Mechteld de Bois zijn weer bereid gevonden hun activiteiten voor het nieuwe cursusjaar voort te zetten. Nieuw dit seizoen is docente Willemien de Vlieger die de cursus "Haagse School" zal geven.

Ook voor het aankomend seizoen zijn er weer twee concert-theaterreizen georganiseerd. Wij beginnen in het nieuwe jaar in theater De Maagd te Bergen op Zoom met de opera van Puccini, Madama Butterfly. Het vertrouwde Zaterdagmatinee concert vindt plaats in maart in het Concertgebouw te Amsterdam.

De KCE heeft wederom een aantal interessante lezingen met bekende sprekers georganiseerd met onderwerpen variërend van kunst en de grote oorlog (WO1), geheime kennis bij de schilderkunst tot een tussen kunst en kitsch aan de hand van door het publiek meegebrachte zilvere voorwerpen.

Het programmaboekje zal een ieder, die recent aan de activiteiten van de stichting heeft deelgenomen, in de brievenbus gevonden hebben. Als u het boekje niet ontvangen heeft, kunt u het vanaf maandag 4 augustus 2014 afhalen bij de bibliotheken, bij de VVV, of een kijkje nemen op de website www.kcego.nl.

U kunt ook contact opnemen met het secretariaat, Staakweg 14, 3247 BV te Dirksland. Ook bereikbaar via telefoonnummer 0187-601048 en e-mailadres info@kcego.nl.

DeltaFiber