Nu op de radio: Archipel bij nacht

Laatste wedstrijd oude veld The Islanders gespeeld

Foto

Oude-Tonge - Op het oude veld van honk- en softbalveld The Islanders aan de Melkweg in Oude-Tonge werd zondag 7 juni 2009 de allerlaatste wedstrijd gespeeld. Het eerste en het tweede honkbalteam van de vereniging stonden tegenover elkaar, met hier en daar wat wisselingen, voor een vriendschappelijke wedstrijd. En wat niemand voor mogelijk hield, gebeurde: honkbal 2 won het duel met 9-8.

Honkbal 1 stond wel tegenover hun eigen pitcher Niels Splinter. En de slagploeg van het eerste had daar behoorlijk moeite mee. Met uitzondering van Mark de Vos (0.750), Ricardo Clement (0.400), Vincent Quispel (0.400) en Danny Hameeteman (0.400), die toch twee- en zelfs driehonkslagen wisten te produceren. In het veld speelde honkbal 2 degelijk. De teams leken meer aan elkaar gewaagd dan vooraf gedacht. Zo leek de wedstrijd eerst af te stevenen op een 8-8 gelijkspel. Pierre Verbakel zorgde er echter voor met een mooi tik dat Cor Clement het winnende punt kon scoren. Na zeven innings liet scheidsrechter Klaas de Jong voor de allerlaatste keer het 'end- of-the-game' over het oude honkbalveld klinken.

Komend weekend worden de eerste competitiewedstrijden gespeeld op het nieuwe veld op sportpark de Koepel. De velden zijn helemaal speelklaar. Aan de kantine, die gerealiseerd wordt door Woongoed Flakkee, wordt nog hard gebouwd. De nieuwe accommodatie zal officieel en feestelijk geopend worden tijdens het weekend van 4,5 en 6 september. The Islanders nodigt dan ook iedereen uit om de mooie velden te komen bewonderen.