Nu op de radio: Archipel in de ochtend

Ladderwagen brandweer dichterbij Goeree-Overflakkee

Foto

De lokale politieke partij VDB'78 heeft begin februari 2010 een motie ingediend tot herpositionering van een ladderwagen van de brandweer naar de kazerne in Hellevoetsluis. Raadslid J. de Vos van VDB'78 heeft met genoegen vernomen dat met ingang van 1 februari 2011 door de VRR een ladderwagen is geplaatst in de kazerne te Hellevoetsluis.

De aanrijtijd van de ladderwagen, wanneer deze moet worden ingezet op Goeree-Overflakkkee, is zeker met 20 minuten verkort. Dit draagt bij tot een nog betere bestrijding van branden en hulpverlening op Goeree-Overflakkee.

VDB'78 heeft tevens vernomen dat het duikteam van de brandweer te Hellevoetsluis is opgeheven. Hierover hebben zij al eerder hun ongenoegen in de richting van de VRR (Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond) geuit. Nu moet er bij een incident waarbij brandweerduikers worden ingezet, het duikteam uit Brielle komen. Dit is voor VDB'78 onacceptabel gezien de lange aanrijtijd.

VDB'78 gaat bekijken en daar waar mogelijk actie ondernemen, om de VRR te overtuigen van de onacceptabele gecreëerde onveilige situatie voor Goeree-Overflakkee.