Nu op de radio: Sport Lokaal

Landelijke aandacht bereikbaarheid Goeree-Overflakkee

Op vrijdag 10 januari 2013 bezoekt CDA Tweede Kamerlid Sander de Rouwe, samen met een delegatie van Zuid-Hollandse en Zeeuwse CDA'ers, Goeree-Overflakkee. Doel van het bezoek is om landelijk aandacht te vragen voor de mobiliteits- en bereikbaarheidsproblematiek van zowel Goeree-Overflakkee als Schouwen-Duiveland.

De verkeersproblemen op beide eilanden vormen al langere tijd punt van aandacht voor het CDA. De CDA Statenfractie Zuid-Holland heeft bij de provincie Zuid-Holland weten te bewerkstelligen dat extra middelen ter beschikking worden gesteld om de problemen aan te pakken. Eén van de oplossingen betreft het verbreden van de N59. Aangezien dit geen provinciale, maar een rijksweg is, is hiervoor samenwerking met de rijksoverheid nodig.

Het programma start om 10:30 uur bij transportonderneming De Bakker in Den Bommel, waar een presentatie zal worden gegeven over de bereikbaarheidsproblematiek en de mogelijke oplossingen die door de gemeente Goeree-Overflakkee en de provincie Zuid-Holland zijn bedacht. Vervolgens wordt de verkeerssituatie ter plekke bekeken. Het werkbezoek wordt afgesloten met een lunch in Ooltgensplaat.

Het CDA Zuid-Holland gaat met regelmaat met een brede delegatie op bezoek in de provincie om op deze wijze de krachten te bundelen van de CDA politici in Tweede Kamer, Provinciale Staten en de gemeenteraden.