Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Ledenvergadering van De Motte wordt verzet

Pau Heerschap neemt afscheid van het bestuur

De ledenvergadering van Historische Vereniging voor Goeree-Overflakkee 'De Motte' die voor dit jaar gepland stond op dinsdag 19 april 2016 zal worden verzet naar donderdag 19 mei 2016. De locatie is ongewijzigd: Oude Raadhuis Middelharnis. De aanvangstijd is 19:30 uur, de inloop is vanaf 19:00 uur.

De vergadering zal de gebruikelijke huishoudelijke zaken bevatten. Maar dit jaar heeft de bijeenkomst een bijzonder karakter. Pau Heerschap neemt namelijk na een lange periode van voorzitterschap afscheid van het bestuur. Ook Sam Mol zwaait af als penningmeester na jaren trouwe en nauwkeurige dienst voor de vereniging.

De Historische Vereniging voor Goeree-Overflakkee kent een lange geschiedenis die terug gaat tot 1969. Tot op de dag van vandaag mag een actief en bevlogen bestuur rekenen op belangstelling van haar trouwe leden voor de vele activiteiten die binnen de vereniging worden georganiseerd. Het bestuur wil ook na het afscheid van de gewaardeerde bestuursleden deze lijn voortzetten. Daarom draagt men met trots twee waardige opvolgers voor aan de vergadering. Voor het voorzitterschap is Arjen Diepenhorst kandidaat en als penningmeester stelt men Bert Bosloper voor. Na de pauze zal Rias Olivier een lezing geven over 600 jaar Dirksland aan het Achterdorp.