Nu op de radio: Archipel in de ochtend

Leerling met lof geslaagd bij verkeersexamen

Foto

Elk jaar doen weer duizenden leerlingen van de Nederlandse basisscholen verkeersexamen. Afgelopen schooljaar hebben 199 leerlingen van 10 scholen theorie-examen gedaan en 218 leerlingen van 11 scholen praktijkexamen. In 2014 waren er 3 leerlingen die het theorie-examen foutloos hebben gemaakt. Bij 15 leerlingen zijn bij het praktijkexamen geen fouten geconstateerd. Af en toe is er een leerling die het theorie-examen én het praktijkexamen foutloos aflegt.

Dit jaar is Kevin Vroegindeweij, leerling van de Bosseschool uit Middelharnis met "lof geslaagd". 

Wethouder verkeer de heer M. Trouwborst heeft Kevin op 17 juli extra in het zonnetje gezet in het gemeentehuis van Goeree-Overflakkee. Vader en moeder, zusje, opa en oma én de leerkracht van Kevin waren daarbij aanwezig. De wethouder onderstreepte het belang van goed verkeersonderwijs. Hij feliciteerde Kevin met deze bijzondere prestatie en overhandigde hem het ingelijste diploma. Ook kreeg Kevin van de gemeente een presentje en een cadeaubon. De heer P. van der Linde van de commissie schoolverkeersexamens sprak ook even Kevin toe en overhandigde hem namens de commissie ook een cadeaubon.

Alleen door de inzet van vele vrijwilligers is het mogelijk deze examens goed te organiseren. Zo zijn bij het praktijkexamen, naast de commissie van vier personen, dertien vrijwilligers de hele dag in touw. Ook worden de fietsen dan gekeurd. Helaas blijken er altijd toch weer fietsen te zijn die niet aan de eisen voldoen. De betreffende leerlingen moeten dan een goedgekeurde fiets lenen van een klasgenoot.