Nu op de radio: De late avond

Leerling presenteert rapport 'Sport in Oostflakkee'

Foto

Op donderdag 1 oktober 2009 overhandigde de 16-jarige Timo Lambregts het rapport 'Sport in Oostflakkee' aan wethouder Petra 't Hoen van de gemeente Oostflakkee. Dit gebeurde in aanwezigheid van een aantal schooldirecteuren van het basisonderwijs in de gemeente.

Timo woont in Achthuizen en studeert aan het Helinium in Hellevoetsluis. Voor zijn studie deed hij onderzoek naar de invloed van het sportbeleid van de gemeente Oostflakkee op de jeugd. Hij heeft hiervoor medewerking gekregen van de gemeente en de acht basisscholen van de vier kernen. In zijn onderzoek richtte hij zich vooral op de bovenbouw, de groepen vijf tot en met acht. In zijn rapport verwerkte hij onder meer subsidiegegevens en de respons op een door hem uitgezette enquête.

Conclusies
Als conclusies trok hij onder meer dat de gemeente haar huidige beleid verder moet doorvoeren en vooral door moet gaan met bijvoorbeeld het project Buurtsport. Veel kinderen nemen deel aan de buurtsportactiviteiten en blijken hier enthousiast over te zijn. Ook wordt er veel gebruik gemaakt van de speelterreinen in de kernen. Wel is er nog een groep kinderen die nauwelijks aan beweging doet. Met name voor deze groep, maar ook in het algemeen, kan gesteld worden dat het belangrijk is om het sporten méér te promoten. Het organiseren van een jaarlijkse 'sportdag' in samenwerking met de lokale sportverenigingen zou hiervoor een goed middel kunnen zijn.

Uitreiking rapport
Tijdens een overleg tussen gemeente en schooldirecteuren schoof Timo aan om de scholen en de gemeente te bedanken voor hun medewerking. 'Zonder jullie medewerking was het niet gelukt', zo vertelde hij. Wethouder Petra 't Hoen, onder meer verantwoordelijk voor het sport- en jeugdbeleid in Oostflakkee, nam vervolgens het rapport in ontvangst. Zij bedankte hem hartelijk voor zijn onderzoek en zegde toe het rapport te gebruiken bij het bepalen van het toekomstige sportbeleid. Ook de directeuren kregen een exemplaar uitgereikt en gaven aan geïnteresseerd te zijn in de resultaten van het rapport.