Nu op de radio: Archipel Love Songs

Leerlingen Edudelta College ontwerpen blikvanger

Foto

Dinsdagmiddag 26 juni 2012 overhandigden negen leerlingen van het Edudelta College in Middelharnis de eerste blikvanger voor de gemeente Middelharnis aan Burgemeester Zevenbergen. Niet alleen zal deze blikvanger door het opvallende ontwerp de omgeving opfleuren. Het moet mensen ook een stimulans geven om afval netjes weg te gooien. Na de zomervakantie krijgt de blikvanger een plekje binnen de gemeente op een door de scholieren aangewezen plek.

Deze bijzondere blikvanger is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de school en de gemeente. Het is begonnen als een creatief idee om het item zwerfafval dichter bij de beleving van inwoners te krijgen. Het Edudelta College is samen met leerlingen aan de slag gegaan om het idee verder uit te werken. Het ontwerp is zelf door de leerlingen gemaakt en door een groep uitgewerkt.

Burgemeester Zevenbergen nam met trots de blikvanger in ontvangst. Hij was erg verheugd om te zien hoe leerlingen eigenhandig zoiets moois hebben gemaakt en tegelijkertijd ook iets goeds voor het milieu doen. Na de leerlingen bedankt te hebben voor deze mooie blikvanger, wenste de burgemeester hen veel succes met hun schoolcarrière en een welverdiende fijne zomervakantie toe.

Een blikvanger daagt het publiek uit om afval gericht weg te gooien. Een blikvanger is vaak langs de weg of een fietspad te vinden. Door het ontwerp kan een (brom)fietser of automobilist makkelijk afval weggooien. De naam blikvanger is ontstaan omdat vooral blikjes frisdrank geschikt zijn om in deze afvalbak te belanden. De gemeente Middelharnis zal in navolging van deze blikvanger binnenkort ook op andere locaties overgaan tot het plaatsen van blikvangers.