Nu op de radio: Archipel in de ochtend

Leerlingen Paardenklas Edudelta College in het nieuw

Foto behorende bij Leerlingen Paardenklas Edudelta College in het nieuw
Foto behorende bij Leerlingen Paardenklas Edudelta College in het nieuw

Vol trots toonden afgelopen week leerlingen van de paardenklas van het Edudelta College Middelharnis hun nieuwe outfit. Het Edudelta College is ruim een jaar geleden (in 2010) gestart met een speciale 'Paardenklas' als onderdeel van haar beroepswereld "Natuur & Leefomgeving" en heeft nu paardenklassen voor zowel het eerste als tweede leerjaar. Komend schooljaar stromen de enthousiaste leerlingen uit de 2e klas door naar de 3e klas (bovenbouw).

De Rabobank, vanaf 2002 hoofdsponsor van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS), is ook enthousiast over dit initiatief en staat achter de manier waarop de leerlingen in deze Paardenklassen van het Edudelta College les krijgen. Vandaar dat zij hieraan graag bijdroegen in de vorm van het sponsoren van de rijbroeken.

In de 'Paardenklas' leren de leerlingen op de juiste manier omgaan met het paard en worden ze op de hoogte gebracht van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van het welzijn van paarden. Dat loopt precies in één lijn met de KNHS en andere grote organisaties uit de paardenbranche.

De leerlingen leren via school en in het bedrijfsleven, omgaan met paard en mens. Zo krijgen ze rijlessen op FNRS 5-sterren Manege Oostmoer (Stad aan het Haringvliet) en zijn ze actief tijdens evenementen. Ook maken ze excursies naar professionele stallen en aanverwante bedrijven en kunnen ze via hun opleiding op school het ruiterbewijs halen. Het Edudelta College Middelharnis heeft ervaren docenten en instructeurs daarvoor aangetrokken die zelf uit de paardenbranche komen. Het lesprogramma is zo samengesteld dat de leerling straks makkelijk kunnen doorstromen naar een MBO opleiding. Binnen het Edudelta College kan men intern doorstromen naar bijvoorbeeld de opleiding Paardenhouderij. Hierin zijn diverse opleidingen op niveau 2 en 3 (BOL/BBL) en niveau 4 (BOL) mogelijk. Deze staan in één lijn met grote sportorganisaties als KNHS, FNRS en andere paard gerelateerde MBO opleidingen. Zie voor meer info www.edudelta.nl

Foto: Vol trots tonen een aantal leerlingen hun nieuwe outfit. De broeken zijn geleverd door Rodeo ruitersport en gesponsord door de Rabobank.