Nu op de radio: Sport Lokaal

Leerlingen RSG winnen goud en zilver

Foto

Het vakteam ICT van RSG Goeree-Overflakkee in Middelharnis heeft goud en zilver gewonnen tijdens de finale van Skills Talents. De teamvakwedstrijden voor vmbo'ers vonden plaats op het beroepskeuze-evenement Skills Oost, dat dit jaar voor het eerst gehouden werd op het ROC Twente in Hengelo. Het vakteam van ICT bestond uit drie leerlingen: Maurice Kalalo, Pim de Kok en Larissa Wagemaker.

Nadat de leerlingen de halve finale met grote overmacht hadden gewonnen, mochten ze aantreden in zowel de provincie- als de vakfinale. Hun opdrachten bestonden onder andere uit het in elkaar zetten van een computer, het programmeren van een lichtkrant, samenwerken met andere vakteams, een draadloze webcam installeren en het maken van website. Na een spannende uitslag, waarbij onder andere Yes-R en de burgemeester van Hengelo aanwezig waren, konden de leerlingen de gouden plak omhangen. Het vakteam behoorde tot het provincieteam Zuid Holland Hawks.

In totaal streden er 12 provincieteam tijdens 2 halve finales. Deze teams werden gevormd door vakteams uit elf disciplines: Mobiliteit, Bouwen Wonen & Interieur, Elektro, ICT, Handel & Administratie, Groen, Horeca, Zorg & Welzijn, Theoretische & Gemengde Leerweg, 3D tekenen en Grafimedia.

Na een strijd die drie dagen duurde, zijn de Zuid Holland Hawks tweede geworden tijdens Skills Talents 2013. De provincie Zuid-Holland werd vertegenwoordigd door Schoonhovens College, Griendencollege, Edudelta College Middelharnis, RSG Goeree Overflakkee, François Vatelschool, ISW Hoge Woerd, Wellantcollege Klaaswaal en Grafisch Lyceum Rotterdam.

Een overzicht van de winnende vakteams is te vinden op www.skillstalents.nl.