Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Leerplichtambtenaren controleren ziekmeldingen vakantie

Vlak voor de start van de schoolvakanties worden er regelmatig kinderen ziek gemeld, terwijl zij eigenlijk op vakantie gaan. Omdat leerplichtige kinderen zonder toestemming niet buiten de schoolvakanties op vakantie mogen, voeren de leerplichtambtenaren van het Regionaal Bureau Leerplicht Goeree-Overflakkee (RBL GO) op vrijdag 17 februari 2012 steekproefsgewijs controles uit bij ziekmeldingen.

Om files en drukte te ontlopen, willen ouders soms voor de start van de schoolvakantie al afreizen. Kinderen vanaf vijf jaar moeten volgens de leerplichtwet echter elke lesdag naar school. Een kind ziekmelden terwijl deze eigenlijk op vakantie gaat valt onder ongeoorloofd schoolverzuim. De leerplichtambtenaren van het RBL GO treden op tegen schoolverzuim en voeren regelmatig controles uit.

In een aantal bijzondere situaties kan toestemming voor extra verlof- of vakantiedagen worden aangevraagd. Meer informatie hierover is te vinden op de website van het Regionaal Bureau Leerplicht Goeree-Overflakkee www.rblgo.nl. Ook kunnen ouders met vragen over verlof en schoolverzuim contact op nemen met het RBL GO, telefoonnummer 0187-488055 of e-mail rblgo@middelharnis.nl.